kek coklat ? aumm ^__^

assalamualaikum kepada all reader.hey , arini alya nak cerita pasal kek je .
dah lame kot tak buat kek , lagi2 kek coklat ni .
dulu kalau bab buat kek haih memang alya la pakar nye (aceceh pakar sangat la ).
tak adalah sedap sangat kek yang alya buat lagipun kek ni ala2 moist.
alya nk bagi bahan pun , terlupa lak brape gram yang diperlukan . hee
sory yaa , sebab buku "secret resepi" mama tu tah hilang k
emana .
so arini alya ajar buat kek batik je boleh ? he
yelaa,sebab resepi ni je yang paling senang sekali .
okay la , kalau suka follow..kalau tak suka ? follow la jugak hee.

bahan-bahan :

  • 1 bungkus biskut marie (besar/kecil)
  • 2 cawan milo
  • 1 cawan serbuk koko
  • 1 tin susu pekat f&n (tapi jangan bubuh semua la,agak2 je..kalau nak bubuh semua pun boleh :P)
  • 1 buku buttercup

itu saje bahannye , heh simple tak ? entah betul ke tak la resepi ni ..haha
ini resepi untuk budak2 je.
orang dewasa tak boleh hee :P

cara-caranya :

1: campurkan kesemua bahan diatas ,
kecuali biskut .
2:kacau-kacau and kacau sampai die tak berketul ye . hee
3:sementara awak2 menunggu bahan itu rata,pecah2kan bisut itu.
4:lepas itu .. pum campak kan iye kedalam bahan yang anda kacau tadi , eyh jangan la pulak campak betul2 lak okay ? letakkan je secara perlahan2 dengan lemah lembut sopan santun ye .. -.-
5:kacau2 then angkat and letakkan kedalam loyang , tekan2 kek b
atik tu sampai dia padat and lastly simpan .
6:dah keras,makan la..apalagi hehe ^____^

dapnye ....slurpp ^.^